We only know that oil broccoli belongs to the cabbage family. It is an ancient broccoli cabbage with an intense and decisive flavour, which is why it has disappeared from our tables over time.
Oil broccoli is grown in the province of Naples. It has smooth, fleshy leaves that are dark green in colour, and it is very cold-resistant. The sprouts are collected to be eaten both fresh and cooked in traditional Neapolitan dishes.
Extinction risk of the variety: medium-low
Harvest period: from November to March
Crop cycle: 3 - 6 months
Height 10/20 cm
Weight 50/100 gr
Average uniformity
Si sa solo che il broccolo dell'olio appartiene alla famiglia dei cavoli, pertanto è – più precisamente – un cavolo broccolo molto antico dal sapore intenso e deciso e che proprio per questo col tempo è scomparso dalle nostre tavole. Coltivato in provincia di Napoli. Presenta foglie carnose lisce, di colore verde scuro, ed è molto e resistente al freddo. I germogli vengono raccolti per essere consumati sia allo stato fresco che cucinati in appetitose ministre della cucina tradizionale napoletana.
Rischio estinzione della varietà: medio basso
Epoca di raccolta: da novembre a marzo
Ciclo colturale: 3 – 6 mesi
Altezza 10/20 cm
Peso 50/100 gr
Uniformità media